Het bekendste voorbeeld van het periodiek herijken van risico’s in de financiële dienstverlening is toch wel de naverrekening. De naverrekening wordt weliswaar grotendeels geïnitieerd door verzekeraars of gevolmachtigden (serviceproviders). Toch is het voor adviseurs een prachtige gelegenheid om risico informatie up-to-date te krijgen en de klant passend te kunnen adviseren. In de praktijk is het uitvoeren van de naverrekening echter een behoorlijke arbeidsintensieve klus. Dat zorgt voor nadruk op de administratieve verwerking in plaats van op het – zo waardevolle – klantcontact.

In samenwerking met gebruikers van het Sjoerd platform, hebben we daarom een module ontwikkeld. Met deze module kan de naverrekening grotendeels geautomatiseerd worden uitgevoerd. Dit levert voordelen op voor de adviseur, die voor grotere klantgroepen tegelijk de naverrekening kan versturen en verwerken. Het levert ook voordelen op voor de klant. Deze kan de naverrekening volledig digitaal en via een afgeschermd klantportaal invullen en wordt daarbij geholpen met het tonen van de reeds bekende of eerder ingevulde (historische) gegevens.

De adviseur was eerder druk bezig met het administratief verwerken van alle formulieren in verschillende vormen. In de nieuwe situatie krijgt de adviseur bericht van de ingevulde naverrekening, waarvan de gegevens al vastgelegd zijn in het klantdossier. De adviseur kan deze gegevens direct vergelijken met eerdere gegevens en op basis daarvan een passend advies geven aan de klant. Een waardevol contactmoment om het risico en de daarbij passende maatregelen te bespreken en waar nodig een alternatief te adviseren.

Wilt u ook vooral bezig zijn met waardevolle klantcontacten in plaats van de administratieve afhandeling van de naverrekening? Informeer dan naar de mogelijkheden daarvoor in Sjoerd. Wij laten het u graag zien!

De naverrekening is het eerste onderdeel van een nieuwe module in Sjoerd op het gebied van risico onderhoud. Hiermee kan een adviseur proactief klanten helpen om hun risico’s te herijken en die actuele informatie benutten om klanten passend advies te geven.

geautomatiseerd naverrekenen

Informeer mij over de mogelijkheden van Sjoerd

Voornaam*

Achternaam*

Bedrijfsnaam

Email

Ik meld mij graag aan voor de SJOERD nieuwsbrief!

Velden met een * zijn verplichte velden

Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, leest u in ons privacystatement.